Vinyl Fabrika: Faznbrifer live X Clockwork Voltage

>>> Vinyl Fabrika: Faznbrifer live X Clockwork Voltage je serija dogodkov, ki ga organizira MKC Maribor v okviru projekta konS, kjer glasbene stvaritve slovenskih live acterjev v živo posnamemo na unikatno vinilno ploščo.

Cilj je predvsem vzpostavitev zanimivih in neobičajnih sodelovanj, izmenjavi mnenj in druženju, spoznavanju analognega zvoka in njegovega zapisa na gramofonsko ploščo.

Izbrani artisti so uveljavljeni v polju elektronske in eksperimentalne glasbe, največkrat pa so njihovi nastopi izvajani z neobičajnimi zvočili, DIY instrumenti, modularnimi sintetizatorji,…

>>> Poudarek je na improvizaciji, preizkušanju novih tehnik priklopov in uporabe različne glasbene opreme, zato z dogodki segamo preko ustaljenih glasbenih žanrov.

>>> Vsi nastopi se bodo v živo posneli na vinilno ploščo s pomočjo projekta »Vinyl fabrika«, ki predstavlja produkcijsko-izobraževalno enoto za zapisovanje glasbe in drugih zvokov na gramofonske plošče – naprava, ki zvok “real time” vrezuje v vinilno ploščo.

>>> Drugo ploščo bodo zapolnila zvočna raziskovanja mariborskega raziskovalca zvočnih valov, DIY načinov uporabe in zlorabe elektronskih komponent Monoscarves-a (Klemen Šali) in ljubljanskega veterana šraufanja gumbov in preklapljanja kablov Zergon-a (Aleš Hieng).

=
Tehnična podpora: Zavod Cona, Nagib
=

Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Advertisement